Butik Toptancıları

19-08-2021 09:27
Butik Toptancıları

BUTİK TOPTANCILARI


Butik toptancıları türkiye’nin hemen hemen her yerinde irili ufaklı mevcuttur toptan giyime yön veren onlarca firma arasında ırk tekstil’de kendini ön plana çıkarmayı başarmıştır.

Piyasada satış yapan yüzlerce firmaya ürün tedariği sağlamak amacı ile kurulan bu kuruluşlar pek çok butik firma ile işbirliği halindedir ve ürün tedariği sağlarlar

 

 

Butik işletmeler Ürünleri Nereden Tedarik Ediyor?

İnsan merakta etmiyor değil piyasada onlarca yüzlerce hatta binlerce firma var bu kadar firma bu kadar ürünü nereden tedarik ediyor.

Tabir caizse türkiye gerkçekten bir tekstil cenneti bursa, İstanbul merter, Gaziantep gibi illerde çok yüksek hacimli üretim yapan işletmeler mevcut ve neredeyse %90’ı üretici iç Anadolu doğu Anadolu akdeniz ve ege bölgesindeki toptancı firmalar buralara giderek toptan firmalarına ürün tedariği sağlamaktadır daha sonra piyasadaki butik işletmelerde kendi bölgelerindeki toptancı firmalardan ürün tedariği sağlamaktadır bu düzen bu şekilde zincirleme ilerlemektedir

 

 

Butik İşletme Üreticiden Ürün Satın Alabilirmi?

Butik işletmeler üreticilerden ürün satın almasında bir mahsur yoktur fakat nasıl perakende satın alan bir kişi toptancı firmadan mal alamıyorsa butik işletmelerin satın aldıkları ürünlerde üreticilere çok az gelebilir ve ürün vermeyebilir. Bir toptancı firma 100 seri ürün alırken perakende bir firma 3-5 seri ürün talep ettiğinde firma o kişi ile çok fazla alakadar olmaz hatta ürün bile vermeyebilir ürünü verse dahi toptancı ile butik işletmeye verdiği fiyat birbirinden farklı olabilmektedir.

 

 

Toptancılar Ne İş Yapar?

Toptancılar bir malı perakendeci firmaya tedariğini sağlarlar yani örneğin bir t-shirt’ü bir mağazadan gidip S bedenini satın alabilirken toptancı firmada bu ürünler serili olur ve bunun S-M-L-XL şeklinde satın alabilirsiniz.

Aynı şekilde kimi firmalarda da alışveriş alt limitleri olabilmektedir mesela 1000 tl altında satış yapmayan firmalar olabilmektedir. Çeşit çeşit yüzlerce farklı firma yüzlerce farklı iş modeliyle çalışmaktadır bu piyasada

Bu yönde bizlerde ırk tekstil ailesi olarak herkesten ilham alarak ve piyasanın sorunlarını göz önünde bulundurarak taksit imkanları farklı anlaşmalar ürünlerde minimum kar marjları gibi kurulan sistemlerle müşterinin rahat edebilmesi için tüm imkanlar sunulmuştur.

 

 

Toptancıdan Perakende Ürün Alabilirmiyiz?

Maalesef hiçbir toptancı serili ürünü bozup sizlere arasından bir adet ürünü toptan fiyatına satmaz

 

Toptancılar Kimlere Hizmet Eder?

Toptancı firmalar piyasada satış yapan butik işletmelere avm’lere ve satış yapan perakende firmalarının tamamına hizmet eder.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.