İnternetten Alışveriş Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

02-11-2020 12:01
İnternetten Alışveriş Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

İNTERNET ALIŞVERİŞLERİNDE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN ŞEYLER

Irk Tekstil Ailesi olarak internet üzerinden toptan alışverişin öncüsü bir firma olarak yolumuza devam etmekteyiz evet bu işi bizde yapıyoruz fakat tarafımıza pek çok soru geliyor kredi kartmızla alışveriş yapıyoruz güvenlimi? internetten aldığımızda değişim şansımız varmı? Gibi pek çok soru tarafımıza yöneltiliyor bizlerde bu blogda bunların tamamını toparlayıp sizleri bilgilendirmek istedik

GİZLİLİK GÜVENLİK

İnternet Üzerinden Alışveriş Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Alışveriş yaptığınız web sitesinin güvenliği gerçekten çok önemli geçmişte pek çok kişi bu konudan müzdaripti ve sıkıntılar yaşamıştı kendi yaşamamışsa bile bir yakını etrafındaki birileri mutlaka yaşayan birileri vardı fakat gelişen teknoloji ile bu sorunlarda yavaş yavaş ortadan kalktı gerek 3d sms yolu ile gerek bankadan arama yolu ile sizlerden kredi kartı ile alışverişiniz sırasında onayınız alınmaktadır.

Ve gerçekten dikkat etmeniz diğer husus ssl sertifikası bu teknoloji site sahibinin bile kredi kartı bilgisini görmesini engellemektedir. Direkt olarak ve sadece banka tarafından görüntülenmektedir e-ticaret siteleri link ön eki http ile başlar bu detaya da alışverişlerinizde dikkat etmeniz gerekir

ALIŞVERİŞ SONRASI MUHATTABINIZ VARMI?

Günümüzde pek çok e-ticaret sitesi var ve gerçekten artık kurulumunun ve kullanımının çok kolay olması insanları gerçekten tedirgin ediyor. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi karşı taraf güvenlimi ? güvenli olup olmadığını nasıl anlarız? Ve alışveriş sonrası muhattabınız varmı size iadede problem çıkarır mı bu gibi konular internetten alışveriş yapanlar için çok önemli başlıklar alışveriş yaptığınız platformun gerçektede bir mağazası varmı ? şikayet platformlarında herhangi bir kaydı varmı ? gibi ufak bir araştırma ile alışveriş yapacağınız platformlar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz

Ve bir firmanın müşteri temsilci birimi var ise gerçekten müşterilerine önem veren bir firmadır.

SATIŞ SONRASI İADE DEĞİŞİM İMKANI VARMI?

Bir ürünü satın aldıktan sonra beden uymama-beklentiyi karşılamama-üründe karşılaşılan sökük yırtık vs veya bunlar gibi onlarca sebep dolayısıyla ürünü iade edebilirsiniz ve paranızı geri alabilirsiniz ve bu süreçte sizden kargo ücreti talep edilmemesi gerek. Çünki insanlar herhangi bir mağazadan bugün yaptıkları bir alışverişi 14 gün içerisinde gidip değişim veya iade yapabiliyorlar ve sanal mağazanın da bu şekilde olması gerek ki insanlarda bir güven sağlayabilsin ve insanlar o platformlardan alışveriş yapsınlar.


MAĞAZALARI VARMI?

Alışveriş yaptığınız platformun reel hayatta da fiziki bir mağazası mevcutmu ? alışverişi internetten yaptınız ama tekrar mağazadan değişim yapmak istiyosunuz. ? bu muazzam bir güven aşılar müşteriye veya Google den girip ırk tekstil yazdığınızda Google’nin ırk tekstil hakkındaki yorumlarını okuyarak bu işletme hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz .


GÖRSELLER

Görseller rastgele çekilmiş veya google’ye o ürünün adını yazdığınızda ilk gelen görselmi? Örneğin abiye yazdığınız zaman karşınıza çıkan ilk fotoğraftaki görsel ile aynı ise bu işte bir problem vardır.

Marka yüzleri varmı?. O marka ile bütünleşmiş bir mankeni modeli varmı yoksa her görseldeki model farklımı ?. fotoğraf kaliteleri nasıl ?

Tüm bunları kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz. 

E-ticaret ile alakalı soru görüş ve önerilerinizi her zaman ekibimize bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi alışverişler 



 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.